FIFA 15

FIFA 15

Op de grens van simulatie en realiteit

De gameplay in FIFA 15, de nieuwste voetbalsimulator van EA, is spectaculairder en tegelijkertijd realistischer dan ooit. De next-gen graphics-engine, verbeterde animaties, nieuwe balcontrole en een uitgebreider menu voor het veranderen van je tactiek en strategieën beloven veel goeds. 

Lees de volledige beschrijving

De gameplay in FIFA 15, de nieuwste voetbalsimulator van EA, is spectaculairder en tegelijkertijd realistischer dan ooit. De next-gen graphics-engine, verbeterde animaties, nieuwe balcontrole en een uitgebreider menu voor het veranderen van je tactiek en strategieën beloven veel goeds. 

Wat is nieuw in FIFA 15?

Volgens EA haal je met FIFA 15 het meest realistische voetbalspel ooit in huis. Hiervoor introduceert de game-ontwikkelaar verschillende innovaties die de gameplay en de animaties op het veld verbeteren.

De vernieuwde emotionele intelligentie van de voetballers zorgt ervoor dat ze waarheidsgetrouw reageren op ieder mislukt schot, grove overtreding of een verkeerde beslissing van de scheids. Hiervoor gebruikt het spel meer dan 600 animaties die blijdschap, wanhoop, woede, protest of aanmoediging uitbeelden. Deze emoties zijn zowel gericht aan de medespelers, de tegenstander als de scheids.

Ook de AI van de spelers is verbeterd. De spelers van je team, die je op dat moment niet bestuurt, reageren beter op nieuwe situaties en ‘lezen’ het spel beter. Daar staat dan weer tegenover dat je computergestuurde tegenstander ook gemakkelijker van tactiek wisselt om jou te verslaan.

De menu’s om je tactiek, opstelling en strategie aan te passen is in FIFA 15 flink onder handen genomen. De interface is nu simpeler in gebruik, waardoor je met een paar klikken je strijdplan voorbereid.

Een opvallende nieuwe feature is de mogelijkheid om de strategie per speler bepalen. Je kunt nu bijvoorbeeld je aanvallende middenvelder meer vrijheid geven en je verdedigende middenvelder als echte stofzuiger laten fungeren, met extra veel druk op de tegenstander. Of stel je voor; je staat 1-0 achter met nog vijf minuten op de klok: waarom geef je je boomlange mandekker niet de opdracht om – wanneer het kan – als stormram het strafschopgebied van de tegenstander te penetreren?

Tijdens de wedstrijd kun je twee nieuwe, rigoureuze strategieën toepassen: je kunt ‘de bus parkeren’ als je een voorsprong wilt verdedigen óf het volledig op de aanval gooien met de alles-of-niets-strategie, als de wedstrijd daar om vraagt. 

Verbeterde gameplay

De gameplay in FIFA 15 is, zoals gezegd, realistischer dan ooit. Dankzij de nauwkeurige balbehandeling dribbel je met veel precisie door de verdediging van de tegenstander. Ook schiet je nu gerichter op doel, zelfs in volle sprint.

EA heeft de specifieke bewegingen, maniertjes en looplijnen van de bekendste voetballers op aarde proberen na te bootsen. Zo lijkt het wel alsof de bal aan de voet van de behendige Lionel Messi kleeft of merk je dat Cristiano Ronaldo in volle sprint bijna niet van de bal af te krijgen is.

Bij het verdedigen is timing in FIFA 15 extra belangrijk. Alleen als je een kopduel perfect inzet, goed voor je man komt en je speler beschikt over een fysiek sterker lichaam, ben je in staat om het duel te winnen. Lukt dat niet, dan kun je altijd nog besluiten om een overtreding te maken. Daarbij ziet het onvermijdelijke duikelen van de tegenstander er erg natuurlijk uit.

Ook de bewegingen van de keepers zijn compleet gerenoveerd. De sluitposten beschikken nu over een verbeterde AI en een grote hoeveelheid nieuwe animaties. 

Geniet van de sfeer in het stadion

De next-gen grafische engine is eindelijk beschikbaar op de pc en EA heeft die mogelijkheid aangegrepen om de visuele elementen rondom de wedstrijd te verbeteren.

Zo verslechtert het veld als de spelers er flink op huishouden en zijn ook de outfits van de spelers niet meer veilig voor gras- en moddervlekken. Daarnaast zijn de toeschouwers actiever betrokken bij de wedstrijd met hun gejuich, spandoeken en spreekkoren. Ook qua geluidseffecten doet EA een duit in het zakje: als bijvoorbeeld de bal op de paal of op de lat belandt, hoor je de karakteristieke ‘pling’.

Langs de zijlijn zien we LED-reclameborden, die we op het echte voetbalveld al langer tegenkomen. Bovendien volgen de cameramannen het spel op de voet, rennen de ballenjongens achter de ballen aan en de filmpjes vlak voor het nemen van een strafschop of hoekschop lijken levensecht. 

Conclusie

Deze eerste hands-on met FIFA 15 heeft een uitstekende indruk achtergelaten. Met name de spectaculaire animaties en gameplay zorgen voor een realistische voetbalervaring. 

Opmerkingen

Om FIFA 15 te kunnen spelen heb je een Origin-account nodig. 

Meeste downloads Sportspellen voor windows

Meer
FIFA 15

Download

FIFA 15

Beoordelingen about FIFA 15

  • Anonymous

    door Anonymous

    cool.
    super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!and fantastic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.   Meer

Promotie×