Windows Phone 8.1 details gelekt na release voor ontwikkelaars

Windows Phone 8.1 details gelekt na release voor ontwikkelaars

Vanochtend werd bekend dat Microsoft de update van Windows Phone 8.1 met ontwikkelaars had gedeeld en nu zijn de eerste details over deze versie gelekt. Ondanks het feit dat er getekend moet worden voor geheimhouding zijn er al enkele details en screenshots op het internet verschenen.

Een aantal van de features zijn vooral aantrekkelijk voor ontwikkelaars (bijvoorbeeld JavaScript ondersteuning), maar er zijn ook een paar interessante nieuwe functies voor gebruikers. De originele (en momenteel verwijderde) post op Reddit begon met “Ik ben mogelijk deelnemer van het dev preview programma, en heb misschien wel gezien dat WP8.1 JavaScript ondersteunt.”

De Camera-app krijgt drie verschillende modi: Camera, Burst en Video. De panoramische pivot interface heet nu Hub en heeft een kleinere titel voor meer ruimte op het scherm. Er zijn verschillende nieuwe transities en een Storage Sense in de Instellingen waar je kiest hoe je bepaalde bestanden opslaat.

De Battery Sense app toont welke applicaties jouw batterij opslurpen; een feature die handig inzicht geeft in energieverbruik. Daarnaast zijn een nieuwe YouTube player, podcast app en Xbox Music en Video toegevoegd aan de standaardapplicaties.

Volg Softonic op Facebook en Twitter voor het laatste nieuws over nieuws over Windows Phone 8.1

[Bron: reddit/r/windowsphone]

Bekijk alle reacties
Bezig commentaar te laden

Nieuwste artikelen

Meest gedownloade apps