Gezondheids- en fitnessapps verkopen mogelijk persoonlijke info

Gezondheids- en fitnessapps verkopen mogelijk persoonlijke info

Volgens Evidon, een analyse- en privacybedrijf, verkopen de grootste gezondheids- en fitnessapps informatie van gebruikers aan derden. Applicaties als MapMyFitness en Web MD Health zouden gebruikersgegevens doorverkopen aan farmaceutische concerns en verzekeringsbedrijven.   Applicaties om bij te houden hoeveel je beweegt, eet en afvalt zijn razend populair. De meeste van deze apps zijn bedoeld om voortgang en ontwikkeling te monitoren zodat je bewuster aan je gezondheid kan werken. Veel van deze programma’s zijn eenvoudig te downloaden op je mobiele telefoon zodat je de app altijd bij de hand hebt.

   Veel van deze applicaties zijn gratis maar blijken nu mogelijk gebruikersdata door te verkopen om zo geld te verdienen. Verzekeringsbedrijven, maar ook farmaceutische concerns, hebben veel baat bij informatie over de gezondheid van app-gebruikers.

   Een belangrijk feit is echter dat deze bedrijven niet zien van wie de informatie komt. Ze ontvangen de gegevens in grote getale en deze data wordt voornamelijk gebruikt om beter gerichte advertenties te plaatsen. Wat medische informatie betreft ligt het er volledig aan wat gebruikers delen via de apps.

   Op dit moment is er nog weinig bekend over op welke schaal data wordt doorgespeeld naar derden. Zodra we hier meer over weten komen we op dit onderwerp terug met een uitgebreid verslag.

   Bron: The Financial Times

   • Link Gekopieerd!
   Bezig commentaar te laden